Antalya'nın hedefi 2009'da 10 milyon Turist


Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, Antalyalı turizmcilerin 2009 yılı için ''10 Milyon turist 365 gün turizm'' sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.
AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılı başında Antalya'ya gelecek turist hedefinin 9 milyon olarak belirlendiğine dikkati çekerek, ''2008 yılı hedefimizi tutturduk, 9 milyonu aştık. 2009 yılı turizm hedefimiz 10 milyon turisttir. Antalyalı turizmciler olarak biz 2009 yılı için '10 milyon turist 365 gün turizm' sloganı ile yola çıktık. Ekonomik krizi de göz önüne alarak bu hedefi koyduk. Bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum'' dedi.
Çorabatır, ekonomik krizde Türk turizmini ön plana çıkaran en önemli olayın otellerde uygulanan ''her şey dahil'' sistemi olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
''Her şey dahil sistemini en iyi uygulayan ve örnek alınan ülke Türkiye'dir. Turizmde rakiplerimize göre bizim en büyük avantajlarımız her şey dahil sistemi, aile otellerimiz, kolay ulaşım imkanı ve her kesime hitap eden kaliteli otellerimizdir. Ayrıca turizmde rakip ülkelere göre otellerimiz daha hesaplı. Bütün bunlar dünyayı kasıp kavuran ekonomik krizde bile Türk turizmi cazip kılıyor.''

-15 BİN YENİ YATAK-

Çorabatır, Antalya'da bu yıla kadar her yıl 35 ile 75 bin arasında yeni otel yatağı yapıldığını, bu sayının 2008 yılında 15 bine düştüğünü bildirdi. Çorabatır, Antalya'nın yatak kapasitesine doyduğunu belirten Çorabatır, önceki yıllarda gelen turist sayısının artan yatak kapasitesine oranla daha düşük kaldığı için otellerin doluluk oranlarının düştüğünü vurguladı. Çorabatır, yeni devreye giren yatak sayısının azalmasıyla bu yıldan sonra otellerin doluluk oranlarının yükseleceğini kaydetti.
Çorabatır, Antalya'nın turizmde rakipleri olan İspanya ve Yunanistan'a göre, ürün fiyat kalitesi, golf, futbol, kongre turizminin ve otel fiyat politikaları açısından daha üstün olduğunu ifada etti.
Antalya'ya 70 ülkeden direkt uçuşlar yapıldığına da değinen Çorabatır, direkt uçuşların yanı sıra İstanbul üzerinden aktarmalı olarak, birçok ülkeden Antalya'ya turist geldiğini bildirdi. Çorabatır, bu yıl İstanbul'dan Antalya'ya aktarmalı olarak gelen turist sayısının 472 bin olarak gerçekleştiğini anlattı.
AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, şunları söyledi:
''Antalya'da 550 bin turizm belgeli yatak kapasitesi bulunuyor. Bu otellerde ise 300 bin kişi çalışıyor. Sadece otellerde çalışan sayısı budur. Antalya Havalimanı'nda sezonda çalışan personel sayısı 10 bini buluyor. Türkiye'nin 22-23 milyar dolarlık turizm gelirine, Antalya olarak yüzde 40 katkımız oluyor. Bu katkı her yıl artıyor. En fazla otel Antalya'da, en fazla katkı yine Antalya'ya oluyor. Antalya'ya 9 milyon turist gelirken İstanbul'a 7 milyon turist geliyor.''

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

My Otel Carelta Antalya

Antalya'nın Tarihi Yerleri