Antalya Kış Tatili Önerileri


Antalya, Akdeniz Bölgesi’nin ve Türkiye‘nin bir numaralı tatil destinasyonu. Hareketli gece hayatı, palmiyelerin arasından gülümseyen kumsalları, portakal kokusu sinmiş sokakları ile Antalya, bize yaz mevsimini hep çağrıştırıyor. Oysa ki Antalya, kış aylarında da eşsiz güzellikler sunuyor ve bunu göz ardı edebiliyoruz. Antalya yaz kış ilgiyi hak eden bir tatil yeri.

Antalya kış aylarında başka güzel yüzünü ortaya koyuyor. Eğlenceyi, keyfi ve huzuru bir arada bulabilirsiniz Antalya’da. Bembeyaz karların arasında çocuklar gibi eğlenirken, diğer bir gün de ıssız sahillerin birinde kış güneşinin tadını çıkarabilirsiniz. Başka bir gün alırsınız elinize kitabınızı, serersiniz kiliminizi bir palmiye ağacının gölgesine, tüm gün huzura doyarsınız nefis Akdeniz manzarası eşliğinde.

Kışın Antalya’da yapılacakların sınırı yok, ancak bazı şeyler var ki kışın Antalya’ya gitmişken mutlaka yapılmalı, dostlara anlatacak birkaç anı biriktirmeli diyebileceğimiz türden.


Antalya Kış Tatili Tavsiyeleri

1. Şehir merkezinde 1 gün

Palmiyelere bürünmüş sokaklar, modern kent manzaraları, büyüleyici Akdeniz ve Toros Dağları’nın heybeti… İşte Antalya’nın şehir merkezi böyle bir yer. Tarihi Saat Kulesi ve Yivli Minare Külliyesi mutlaka görülmeli.

2. Bir kış keşfi: Kaleiçi

Antalya ve çevresinde keşfedilmesi gereken güzelliklerden biri de hiç şüphesiz Kaleiçi. Hareketli bir kent yaşamından çok uzakta bir yer burası. Her yerde tarihi konaklar, kuleler, minareler… Daracık sokaklarda tarihin izleri var. Meyve bahçelerinde huzur bulmamak elde değil. Zaten bütün evler bahçeye açılıyor.

Gözünüze çarpan her evde ‘Ben burada yaşamak istiyorum’ diyeceksiniz. Kaleiçi, Antalya’nın gerçek kimliğini yansıtıyor adeta. Etrafında çevrili surlar, derin bir medeniyetin buralarda hüküm sürdüğünü hatırlatıyor bizlere. Limon ve portakal bahçelerine baktığımızda ise turistik bir mahallenin yerlisiymiş hissi uyanıyor insanın yüreğinde.

. Saklıkent’te kış masalı

Beydağları’nın karlı zirvelerinde gizlenmiş, adı gibi bir kent çıkıyor karşımıza: Saklıkent. Tüm Antalya ayaklarınız altında, önünüzde Akdeniz’in heybetli görüntüsü. Hani kartpostallarda gördüğümüz o karlı manzaralar var ya, şimdi hepsi kanlı canlı karşınızda. Antalya’ya 45 km uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi, Bakırlı Dağı’nın yamacına kurulmuş bir kayak merkezi. 1993 yılında turizme kazandırıldığından bu yana kış tatilinin en keyifli adreslerinden biri.

Birçok otel, restoran, kayak okulu bulunuyor burada. Sıcak bir şeyler yudumlarken, kayakçıların performansını izlemek bir hayli keyifli. Her seviyeye uygun bir pist bulunuyor Saklıkent’te. Kayak ve kızak keyfinin yanı sıra, paintball ve motor safari gibi maceralara da atılabilirsiniz. Çocuklar gibi kartopu oynayın dilerseniz. Ne de olsa buranın masal kahramanı sizsiniz.

4. Finike sahillerinde yürüyüş

Antalya’nın en güzel köşesi Finike, kışın insanın gözüne daha bir güzel görünüyor. Akdeniz manzarasına bir de Finike’den bakmalı ve portakal kokusunu doyasıya içinize çekmelisiniz. Adeta bir narenciye cenneti olan Finike’de portakal, mandalina ve limon bahçelerine dalmalı, yat limanını görmelisiniz. Tercihinize göre antik kentlere de bir çıkartma yapmakta fayda var.

5. Sahilde rakı-balık keyfi yapmadan olur mu!

Olmaz tabi. Mesela Lara’da, Kemer’de, Beldibi’nde, Belek’te balık ziyafeti için oldukça uygun yerler var. Elbette ki sizi baştan çıkaracak pek çok kahverengi tabela, bu balık ziyafetini bambaşka bir yolculuğa dönüştürecek. Artık bundan sonrası tamamen sizin kontrolünüzde.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

My Otel Carelta Antalya

Lara Kumsali