Turizm'i Kış Vurdu..

Turizm Bakanı Günay, domuz gribi etkisiyle turizmin 2008 yılına göre yüzde 7 azaldığını açıkladı.Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizden bir çok sektör gibi turizm sektörünün de etkilendiğini belirterek, turizm sektörünün en az şekilde etkilenmesi amacıyla, ilgili bakanlıklarla işbirliği halinde bir dizi çalışma yürütüldüğünü bildirdi.
Bakan Günay, CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü'nün turizm sezonun kapanmasıyla birlikte işsiz kalan turizm çalışanlarının durumunu ve sektör temsilcilerinin taleplerine yönelik yazılı soru önergesini yanıtladı.

Günay, ekonomik krizin etkilerini değerlendirmek ve Türk turizmine yansıyabilecek olumsuz etkileri en aza indirebilmek için Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Turist Rehberleri Birliği (TUREB), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) temsilcilerinden oluşan ''Değerlendirme Komisyonu'' oluşturulduğunu ve bir arama konferansı gerçekleştirildiğini kaydetti.

Sektörün sorunlarını yakından takip ettiğini ve ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde bu sorunlara çözüm yolları arandığını ifade eden Günay, global krizden turizm sektörünün en az şekilde etkilenmesi amacıyla ilgili bakanlıklarla işbirliği halinde bir dizi çalışma yürüttüklerini belirtti.

Global ekonomik krizin iyi yönetildiğini ve Türkiye'ye yönelik turizm talebinin pozitif trend gösterdiğini anlatan Günay, ''Dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizden bir çok sektör gibi turizm sektörü de etkilenmiştir. 2009 yılı Ocak-Temuz döneminde ise hem yaşanan ekonomik krizin hem de A (H1N1) gribinin etkisiyle uluslararası turist varışları 2008'in aynı dönemine göre yüzde 7'lik bir düşüş göstermiştir'' bilgisini verdi.

Günay, turist kabul eden önemli ülkelerin Ocak-Eylül döneminde, kabul ettiği turist sayısında yüzde 6 ile 11 arasında düşüş görüldüğünü, bu dönemde Türkiye'nin ise yüzde 1,47 artışla 21 milyon 830 bin 38 ziyaretçi kabul ettiğini açıkladı.

KÜRESEL ÖLÇEKTE ARTIŞ SAĞLANDI

Dünya Turizm Örgütü raporuna göre, dünya turizminde bu yılın 7 ayında yüzde 7,4, Avrupa'da ise yüzde 8,8'lik düşüş yaşandığına dikkati çeken Bakan Günay, Türkiye'nin ise küresel ölçekte bakıldığında, turizm alanında artış sağlayan nadir destinasyonlardan birisi olduğunu vurguladı.

Günay, DTÖ'nün 2009 yılı sonu öngörüsünde, turizm alanında dünyadaki ortalama büyümenin, eksi yüzde 4 ile eksi yüzde 6 arasında gerçekleşmesinin beklendiğini belirterek, Türkiye'nin yüzde 1,3'lük bir artış sağlayacağını, Türkiye'nin rakipleri İspanya'nın yüzde 4,9, Yunanistan'ın yüzde 1,8, İtalya'nın yüzde 5,5 ve Mısır'ın yüzde 2,8 düşüş göstereceği öngörüsünde bulunulduğunu anlattı.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
sitemiz otel hizmetleri motel ve hotel buklet hizmetleri sunamktadır otel bukelt ihtiyaçlatınızı sitmizden karşılayınız otel buklet - otel buklet malzemeleri - Motel buklet - Hotel buklet - otel bukletçi - istanbul otel buklet - otel buklet bardaklık - otel buklet ayakabı cillası - otel buklet şampuan - otel buklet sabun - organik sabun - ikram ürünleri, buklet malzemeleri, otel buklet malzemeleri - ,
Otelbuklet dünyasında 1 numara olan www.9hc.org türkiye aramaları 9hc.org - antalya otel buklet - ankara otel buklet - izmir otel buklet - istanbul otel buklet - bodrum otel buklet - kuşadası otel buklet - milas otel buklet - çeşme otel buklet - kadıköy otel buklet - taksim otel buklet - kartal otel buklet - otel buklet - beşiktaş otel buklet hepsi 9hc.org da otel buklet dünyası.
web hosting shell akılı web site tasarımları webhosting domain hizmetleri türkiye istanbul kadıköy webhosting - web - shell sitesi tasarımalrıyla wordpress vbulletin kurulumları opencard kurulumları


Bu blogdaki popüler yayınlar

My Otel Carelta Antalya

Antalya'nın Tarihi Yerleri