2009 Ramazan Bayramı Sanatçıların Çıkacağı Oteller

Geçen yıl bayram tatilinde 30 olan sanatçılı otel sayısı, bu yıl 10’a düştü. Bu yıl Kurban Bayramı tatilinde Antalya’da Miracle Otel, Limak Limra, Topkapı Palace ve Sungate Otel, Çeşme Sheraton, Afyon’da Oruçoğlu ve İkbal otelleri sanatçılı program düzenliyor. İbrahim Tatlıses, Serdar Ortaç, Candan Erçetin, Sibel Can, Ebru Gündeş, Nükhet Duru, Ferhat Göçer, Funda Arar, Volkan Konak gibi sanatçılar da otellerde bayram programlarında yer alacak.Yüzde 10’luk düşüş

Antalya Belek’te bulunan Ela Quality Resort’un CEO’su Vadi Karatopraklı, şu bilgileri verdi: "Şeker Bayramı ile kıyaslandığında tatil sürelerinin aynı olmasına karşın satışlarda yüzde 10’luk düşüş yaşanıyor. Düşüş krizle ilgili. Bizde satışlar konusunda şu anda bir sıkıntı olmasa da Kemer bölgesinde bazı sanatçılı programlarda iptaller var. Bu bayram uzun bir tatil olmasına karşın geçen bayram kadar yoğun değil. Biz sanatçılı program düzenlemiyoruz ama geçen yıla göre bu tarz otel programlarında düşüş var. Biz bayramda 269 YTL’ye oda sattık. Biraz düşüş olmasına karşın satışlarımız iyi gidiyor. Sanatçılı program yapmıyoruz. Kışın ve bayramda özellikle spa konseptimiz ön plana çıkıyor. Bu bayramda satışların azalmasından dolayı bazı otellerin fiyat düşürdüğünü de biliyoruz."

Sanatçı sattırıyor

Etstur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, kendi programlarında iptal bulunmadığını ancak sektörde bazı otellerde, belli sanatçı programlarında iptaller belirterek, şunları söyledi: "Sanatçılı otellere kriz nedeniyle umduğumuzun yüzde 30 altında talep geldi. Son 10 gün kaldı. Ama kış mevsimine gelen bayramda, Türk misafirler zaten sanatçı programı olan otellere talep gösteriyor. Bununla beraber talebin düşük olması fiyatların ve ödeme koşullarının cazip olması sonucunu doğuruyor. Geçen yılki fiyatların altında otellerde sanatçılar dinlenebilecek."

Gelecek yıl belirsiz

SEKTÖR olarak 2010 yılı planlarken ’dikkatli olmak gerektiği’ uyarısı yapan Vadi Karatopraklı, şu değerlendirmeyi yaptı: "Almanya’da şu anda satışlarda 2008 yılı başı ile kıyaslandığında nerdeyse aynı gibi. Ama tam sonuçları görmek için ocak sonunu beklemek lazım. Rusya’da ise ciddi bir kriz var. Ve Rusya son dakika satışlarının yapıldığı bir pazar. Bu nedenle 2009 yılı ile ilgili net bir şey söylemek mümkün değil. Beklentimiz en kötü durumda bile satışlarımızın en az 2006 yılı rakamlarını yakalamak. 2009 yılında Ela olarak ise en az bu yıl olduğu gibi 30 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz. 2008 yılında sezonda 800 YTL’ye, şimdi ise kış döneminde 540 YTL’ye oda satıyoruz. 2009 yılında da fiyatlarımıza Euro bazında yüzde 20, dolar bazında da yüzde 23 zam yaptık. 2009 yılı kriz yılı olmasına karşın fiyat düşürmeyi düşünmüyoruz. Çünkü artık sektörde maliyetler çok arttı. Krizde fiyat indirerek değil, masraflarımızı azaltarak yılı iyi bir şekilde kapatmak istiyoruz."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

My Otel Carelta Antalya

Antalya'nın Tarihi Yerleri