Antalya'da kış turizmini Almanlar ayakta tutuyor

Antalya'ya ocak ayında gelen 125 bin 446 turistin 71 binini Almanlar oluşturdu. Hedef Avrupa'daki yaşlı turist

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, Antalya'da kış turizmini Alman turistlerin ayakta tuttuğunu söyledi. POYD Başkanı Volkan Şimşek, yaptığı açıklamada, son yıllarda Avrupa'nın yanı sıra Rusya ve Ukrayna'dan gelen turist sayısında da büyük artış olduğunu belirtti.
Rusya ve Ukrayna'dan gelen turist sayısının yaz aylarında iyi bir rakama ulaştığını, ancak kış turizminde bu artışın görülmediğini belirten Şimşek, "Antalya'da kış turizmini hâlâ Almanya ayakta tutuyor. Antalya'ya ocakta gelen 125 bin 446 turistin 71 binini Almanlar oluşturdu" dedi.
Şimşek'e göre gittikçe nüfusu yaşlanan Avrupa pazarından daha fazla pay almak şart. Avrupa'da 50 yaş üzeri, erken emekli olmuş, sağlık durumları iyi, aktif tatil yapmak isteyen büyük bir potansiyel bulunduğuna değinen Volkan Şimşek, bu kesimi çekebilmek için Türkiye'nin kış turizmi için de çok cazip hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.


Maraton turist çekecek
Antalya'ya gelen turistlerin yüzde 44'ünün sadece dinlenme amacıyla otel ve denize geldiğini anlatan Şimşek, şunları söyledi:
"Antalya'ya gelen turistlerin yüzde 44'ü otel ve deniz, yüzde 0.8'i sağlık, yüzde 0.9'u ise sportif amaçlı geliyor. Yüzde 25'i gezi ve eğlence, yüzde 5.5'u kültürel amaçlı gelirken, kalan kısmı ise her ortamdan yararlanmak isteyenler. Rakamlar, sportif ve sağlık alanlarında yetersiz olduğumuzu gösteriyor. Turizmin 12 aya yayılması için sağlık ve sportif faaliyetlere önem verilmeli. Özellikle büyük sportif faaliyetler otellerin doluluklarını artırır. Martta yapılacak Runtalya maratonu yüzde 90'ı ilk defa Türkiye'ye gelen 5 bin kişiyi Antalya'ya çekecek. Aynı şekilde Alanya Triatlonu da çok sayıda sporcuyu Alanya'ya çekiyor."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

My Otel Carelta Antalya

Antalya'nın Tarihi Yerleri